NIEUWE TRAINER VOOR VIERHOUTEN’82

Richard van Beek nieuwe trainer Vierhouten’82

Vierhouten’82 heeft Richard van Beek aangesteld als nieuwe trainer. De 41 jarige Puttenaar volgt de Deventenaar Herman Harleman op, die aan het eind van het seizoen na een dienstverband van 2 jaar afscheid neemt en van de zaterdagafdeling terugkeert naar de zondagsklasse. De 41-jarige Van Beek tekende afgelopen woensdag een contract tot medio 2012.

Harleman keert terug naar Deventer, waar hij de selectie van zondag 4e klasser IJsselstreek onder zijn hoede zal nemen. De periode waarin hij de scepter zwaaide bij Vierhouten kent twee gezichten. Vorig seizoen werd afgesloten in mineur, na 3 seizoenen 3e klasse voetbal degradeerde Vierhouten naar de 4e klasse. De ploeg werd afgelopen zomer versterkt, rechtte de rug en is nu de ongeslagen koploper. Mocht het vlaggenschip van de Groenwitten de lijn van de eerste seizoenshelft door kunnen trekken dan zal niets het kampioenschap en de promotie naar de 3e klasse in de weg staan.

Voor de nieuwe man aan het roer, Van Beek, zal deze eventuele promotie een hele leuke bijkomstigheid zijn, hij start dan bij zijn nieuwe club in de 3e klasse. De doelstelling van het bestuur en de technische staf liegt er dan ook niet om. Men wil van Vierhouten een stabiele 3e klasser maken. Zich ieder jaar zo snel mogelijk veilig spelen en dan strijden voor een plaats in het “linkerrijtje”. Slechts tweemaal eerder in de bijna 30-jarige historie lukte het Vierhouten om in de 3e klasse dit linkerrijtje te bereiken, respectievelijk in 2007-2008 en 2008-2009, direct na het kampioenschap van 2006-2007 allemaal nog onder leiding van Ruud van Groningen. Er ligt dus een mooie uitdaging klaar en het bestuur denkt met Richard van Beek de juiste man in huis gehaald te hebben die dit met de spelers en begeleding kan bewerkstelligen. Als trainer is Van Beek werkzaam is geweest bij de Veluwse Boys uit Garderen en v.v.Hierden. Op dit moment traint Van Beek eens per week het 1e en 2e elftal van koploper in de 3e klasse CJVV uit Amersfoort, waar hij op de zaterdagen het 2e coacht en als assistent bij het 1e fungeert.

Het bestuur van Vierhouten’82 wenst zowel Herman Harleman als Richard van Beek heel veel succes toe bij hun nieuwe clubs.